Wednesday, January 20, 2016

Kako je nastao Kriper?


Jedan od najzanimljivijih negativnih likove je i Kriper. Lik koji se šunja a da ga ne čujete, jedino ga oda "BOOM". Lik koji je najviše štampan na majicama je nastao programerskom greškom. Dizajner uopšte nije hteo da stvori čudovište već jednostavno, verovali ili ne - prase. Pogrešnim kodom postavljenim na pravo mesto stvorio se i naš junak kojeg mi svi volimo a i malo se plašimo.

3 zanimljivosti koje niste znali


1. Prva verizija Minecrafta je napravljena za samo šest dana!
2009 Švedski programer i gejmer Markuss Person, poznatiji širom sveta kao Notch došao je na ideju da napravi sandbox igricu - koja bi dozvoljava organsko pretraživanje sveta i njegovo istraživanje - publikovane od strane njegovo kompanije MOJANG.

Tuesday, January 19, 2016

Najpopularniji skinovi

1. Groot
Groot je karakter koji se javlja u filmu Guardians of the Galaxy. Veoma popularan skin koji je stekao prvo mesto u Januarskom pregledu skinova!

Znate li sta je tekkit?

Tekkit je minecraft sa ogromnih brojem modova. Kod nas je počeo da se igra tek 2012/13, a prvi kanal koji je snimao gameplay je bio GamerSrbija. Nažalost odavno ne snimaju, koji je razlog ne znamo. Bio je to odličan kanal sa dosta mogućnosti a mnogi su upravo sanjali o tome.

Monday, January 18, 2016

Minecraft legenda

Došao je i taj dan, 18.01.2001. Prema legendi drevnih mudraca, koja datira još od prvih korena majnkrafta, upravo na ovaj datum će se roditi dete u Majnkraftselu.